Jul 21

Dödskrasch i Grand Prix

En tragedi inträffade under tävlingarna i Supersport World Championship i Moskva. 25-årige italienaren Andrea Antonelli förlorade kontrollen över sin motorcykel, körde in i Lorenzo Zanetti och föll. Han fördes sedan omedelbart till sjukhus, men hans liv kunde inte räddas. Tävlingarna i Moskva har nu avbrutits, och det finns inga planer på att återuppta dem. Innan dödsolyckan så såg tävlingarna i Moskva ut att kunna bli Antonellis bästa någonsin i Supersport World Championship, efter att han lyckats få den fjärde bästa kvaltiden. Så blev det nu inte, och motorcykelvärlden har i stället sorg över att ha förlorat ännu en förare. Även om det lyckligtvis inte inträffar så ofta, så är det lika sorgligt varje gång, och man påminns om att det finns betydande risker med MC-sport.

Det verkar som det var det ihållande regnet som orsakade olyckan. Anledningen till att Antonelli förlorade kontrollen över sin motorcykel var vattenplaning, något som är farligt i vanliga fall, men än värre i de hastigheter som förekommer på MC-tävlingar. Antonelli färdades i 250 kilometer i timmen, när han förlorade kontroll över sin motorcykel. Tur i oturen var att Zanetti klarade sig ifrån olyckan utan allvarligare skador. Zanetti gör sin första säsong i Supersport World Championship, efter att ha tagit steget upp från Superbike World Championship.

Tävlingarna i Supersport World Championship kommer att återupptas 4:e augusti på Silverstone Circuit i Storbritannien. Serien leds för närvarande av Sam Lowes, följd av Kenan Sofuoğlu. Sofuoğlu hade Pole Position i Moskva innan den tragiska dödsolyckan.