Jul 08

Vettel tog hem segern på hemmaplan

vettelDet är kanske ingen direkt överraskning att Sebastian Vettel har vunnit ännu en F1-tävling. Snarare är det väl så att det är mer av en nyhet när han inte vinner. Vettel har dominerat F1 ganska kraftigt de senaste åren med tre raka världsmästerskapstitlar, och han verkar vara på god väg mot en fjärde. Men detta var faktiskt hans första vinst på hemmaplan. Han har sedan tidigare en andra- och tredjeplats, och rekordåret 2011 när han vann 11 tävlingar och kom tvåa i fem så kom säsongens sämsta resultat i just Tyskland, då han kom fyra och till och med missade pallen. Segern kom en vecka efter Storbritanniens grand Prix, där Vettel tvingats avbryta på grund av fel med växellådan.

Att allting till sist föll på plats på hemmaplan gladde självklart de tyska fansen. Vettel utmanades närmast av Räikkönen, som jagade på slutet utan att komma ikapp. Räikkönen var en sekund efter Vettel i mål. Segern var Vettels 30:e i karriären, och innebär att han börjar få grepp om årets F1-säsong.

F1-tävlingen i Nürburgring karaktäriserades annars av diverse problem, där bland annat ett hjul lossnade och träffade en kameraman. Denne bröt några ben och fick en hjärnskakning, men klarade sig efter omständigheterna väl. En bil utan förare lyckades ta sig in på banan, sedan Jules Bianchi bröt efter motorstopp. Detta ledde till att arrangörerna fick sakta ned loppet, när bilen togs om hand. Trots dessa problem så kunde tävlingarna genomföras som planerat, och Vettel kunde ta sin fjärde seger för säsongen.