Aug 13

Piraterna tog hem elitserien

Årets elitserie i speedway har bjudit på en del överraskningar, men att piraterna vann är knappast en av dem. Förra årets tvåa och SM-silvervinnare har övertygat, och det är knappast någon större sensation att man vann. Däremot är Vetlandas undermåliga resultat lite mer svårförklarligt. Förra året vann man elitserien, och gick sedan vidare till att ta hem slutspelet och bli svenska mästare. I år var det inte ens säkert att man skulle lyckas ta sig till slutspelet, och man fick nöja sig med en sjätte plats.

Sista omgången handlade mycket om vilket lag som skulle ta den sjätte och sista slutspelsplatsen. Hammarby var redan avhakat och ohjälpligt sist, och striden stod därmed mellan Vargarna och Vetlanda, där Vetlanda hade en klar fördel. I sista omgången mötte man nämligen Hammarby, som ju inte hade annat än stoltheten att åka för. Sist skulle man ju bli i vilket fall. Vargarna mötte å andra sidan Piraterna, som nog gärna ville säkra en serievinst. Resultaten blev också som man kunde förvänta sig. Vetlanda vann, och Vargarna förlorade.

Piraterna vann därmed Elitserien i speedway för första gången, men det satt långt inne. Samtidigt som man vann, så gjorde även Dackarna det, och man slutade på samma poäng, och det krävdes i princip målfoto för att skilja de två klubbarna åt. Det ser alltså ljust ut för Piraterna inför årets slutspel, medan Vetlanda kommer att få det svårt att försvara sitt guld. I övrigt så besegrade Indianerna Smederna och tog därmed hem tredjeplatsen.