Sep 09

Thed Björk vinner STCC

Thed Björk säkrade segern i STCC-serien i Tierp, utan några större problem, och den avslutande deltävlingen i Mantorp kommer således att sakna betydelse för slutsegern. Sättet som Björk genomförde tävlingen i Tierp på imponerade också stort, och visade på både mognad och intelligens. Björk ledde tävlingen länge, men när sedan först Richard Göransson och Fredrik Larsson försökte ta sig förbi, så gjorde Björk inget större motstånd, väl medveten om att en tredjeplats var tillräckligt för att garantera slutsegern. Kungen av STCC behöver helt enkelt inte bry sig om de som kämpar om andraplatsen, när han sitter säkert på sin tron.

Thed Björk har i princip varit överlägsen hela säsongen, med litet undantag för den första deltävlingen i Ring Knutstorp. Efter denna så har dock Björk visat var skåpet ska stå genom att vinna om och om igen. Frågan är om det finns någon som kan hota Björk inför nästa säsong. Som det ser ut nu, så finns det inga skäl till att inte tro att Björk ska hem det hela en gång till.

När det gäller striden om övriga pallplatser, så ser det även där rätt så klart ut, i och med att Björk lät Göransson vinna, och Robert Dahlgren blev poänglös. Även om det inte är helt klart, och mycket kan hända i Mantorp, så verkar det som om Göransson kommer att ta silver och Dahlgren brons. Det är dock inte mycket som skiljer Göransson och Dahlgren åt, och det räcker med att Göransson har en dålig dag och Björk låter Dahlgren vinna för att deras positioner ska kastas om.