Oct 25

Vettel kan ta sin fjärde VM-titel

sebastian-vettelTysken Sebastian Vettel har vunnit Formel 1 tre år i rad, och är nu på god väg att säkra sitt fjärde raka VM-guld. Inför tävlingarna i Indien har han fem raka segrar, och en överlägsen ledning. Vinst nu på söndag, och det hela är klart, trots att ytterligare tre tävlingar återstår. Det ser dessutom mycket bra ut för Vettel, som tillsammans med stallkamraten Mark Webber varit snabbast på träningarna. Det ser definitivt ut som om Red Bull ger F1-förare vingar.

Men Vettel väljer ändå att hålla en låg profil, och nöjer sig med att säga att det ser bra ut, samtidigt som han varnar för att det är en bana som inte används mycket, vilket gör det hela mer osäkert. Övriga förare är dock inte lika försiktiga, utan hävdar att Red Bull-bilarna är överlägsna, och att det knappt ens är någon mening att försöka knipa förstaplatsen. Det är kanske lite av en överdrift, men det råder ingen tvekan om att Vettel lagt in en extra växel, och är nästan lika överlägsen nu som han var 2011. Även om han helt skulle misslyckas i Indien, så har han ju ytterligare tre försök på sig att säkra VM-titeln.

Frågan är om det egentligen finns någon som kan ta upp kampen med Vettel. Inte under 2013 års F1, som ju Vettel kommer att vinna om inte ett mirakel inträffar, utan till nästa år. Fortsätter Red Bull-Renault att bygga bilar som de gör, och fortsätter Vettel att hålla samma höga klass, så finns det egentligen ingenting som talar för att Vettel inte ska vinna F1-VM i flera år till.