Sep 27

Senaste nyheterna inom motorsport

Inom motorsporten många olika sporter händer det alltid något nytt. Har du inte haft chans att hänga med i vad som hänt den senaste tiden? Ingen fara. Här kommer nämligen lite av det som hänt nu i början av hösten.

Masskrasch, volter och en speedwaykrasch

En av de mest dramatiska sakerna som hänt är den masskrasch som skedde i en tävling på Jyllandsringen. Jyllandsringen är en racerbana som ligger utanför Silkeborg i Danmark och är den största anläggningen för motorsport i Danmark. Den sjunde september skedde en tävling inom MASCOT Danish Thundersport Championship på Jyllandsringen och dessvärre kom det också ett skyfall som ställde till det lite för förarna. Efter en första krock där tre bilar skadades stod de snett över banan och andra förare hann inte bromsa utan kraschade in i dem. Det fortsatte tills det inte kan kallas för något annat än en masskrasch, där runt tio olika bilar var inblandade. Som tur är ska ingen ha blivit allvarligt skadad.

En annan krasch var Fabienne Wohlwend med om när hon under ett sextimmarslopp på Nordschelif voltade så mycket som sex gånger. Loppet kördes som en del av kvinnoserien W Series och Fabienne Wohlwend hade otrolig tur – trots de många volterna kunde hon ta sig ur bilen oskadd. Hon verkar också ha klarat det med ett gott humör i behåll, vilket kanske är ännu mer imponerande.

Ytterligare en krasch som såg otäck ut skedde inom speedway, där Smedernas förare Pontus Aspgren kraschade in i staketet under en tävling. Det var i den första SM-finalmatchen och Pontus Aspgren fortsatte att köra efter det, även om han kanske inte var helt oskadd.

Smedernas SM-guld och andra vinster

Det var i det första heatet i den första SM-finalmatchen som Pontus Aspgren råkade ut för kraschen, men trots allt vann han heatet och körde in sammanlagt sex poäng på sina tre heat. Han var genom det med och bidrog till att Smederna vann matchen med 54–36. När även de andra finalmatcherna var avklarade stod det klart att Smederna vann SM-guldet för tredje gången i rad, mot Dackarna som fick se sig besegrade.

Sebastian Vettel stod för en annan vinst, när han vann den första segern för året i Singapores GP. Han har tidigare tagit fyra andra vinster i Singapore och genom det är han den formel 1-förare som har flest vinster med sig därifrån. Septembers andra formel 1-tävling går snart av stapeln, då i Sochi i Ryssland. Ytterligare tävlingar i år kommer gå i Japan, Mexiko, USA, Brasilien och Abu Dhabi.

En vinst som är rolig att rapportera om är att Felix Rosenqvist blivit utsedd till ”Rookie of the year” inom IndyCar. I mästerskapet blev han bara sexa, men som nykomling är rookie-titeln eftertraktansvärd. Under säsongen har han – förutom sjätteplatsen och rookie-titeln – lyckats kamma hem två pallplatser, en pole position, så mycket som tio olika topp tio-resultat och under 71 av de varv han kört har han varit i ledningen. För att vara ny är det allt annat än ett dåligt resultat. Läs den senaste bloggen på spelacasino.com.