Nov 18

McLaren satsar danskt

mclarenÄpplet faller inte långt från trädet som det heter, och det verkar stämma när det gäller Kevin Magnussen. Det verkar som han kommer att göra som sin far, Jan Magnussen, och bli Danmarks nästa F1-förare. Med tanke på att Jan Magnussen endast mäktade med 1 poäng på 25 starter, så har Kevin också alla möjligheter att slå familjerekordet. Kevin är medlem av McLarens program för unga förare, och nu kommer han alltså att få visa vad han kan under 2014. Han kommer att ersätta mexikanen Sergio Pérez, som det länge ryktats är på väg bort från McLaren.

Kevin Magnussen har under de senaste åren huserat i Formula Renault 3.5-serien, med stor framgång. Efter en sjundeplats totalt 2012, så vann han 2013 års säsong i hyfsat överlägsen stil med 274 poäng och fem segrar på 17 starter. Kevin är också mycket nöjd över att det blir hos McLaren han kommer att göra sin F1-debut. Förutom att han anser det vara det absolut bästa stallet, så var det också med dem som pappa Jan en gång gjorde sin första F1-tävling. Att säga att Kevin är glad och stolt över att få representera McLaren i F1 är en underdrift.

McLaren är också mycket nöjda med vad de sett av Kevin så här långt. Stallchefen Martin Whitmarsh hyllar dansken, både för att han är en mycket snabb förare och för att han ger bra feedback efter att ha testet stallets F1-bilar. Whitmarsh och McLaren tror mycket på Magnussen, som därmed kommer att ha en hel del att leva upp till under 2014 års F1-säsong.