Nov 12

Kimi Räikkönen skadad

kimiKimi Räikkönen har en riktigt bra F1-säsong bakom sig. Även om han inte kunnat hota suveräna Vettel så har han en seger och flera pallplatser bakom sig. Men nu är säsongen över för den här gången, på grund av ihållande ryggsmärtor. Under de två senaste loppen, i Singapore och Abu Dhabi, har han tvingats ta medicin för att motstå smärtorna. Räikkönen kommer nu att opereras, och kommer att bli borta i minst fyra veckor, och missar därmed säsongens två sista lopp i USA och Brasilien.

Operationen innebär också att Räikkönen kört sitt sista lopp för Lotus, och under nästa säsong återfinns han hos Ferrari. Det är något som legat i luften en längre tid, i och med att Räikkönen klagat på att han inte fått ut sin lön från Lotus, och han har hotat med att inte köra de sista loppen för säsongen. Så blir det också nu, men av skäl som Räikkönen antagligen inte hade tänkt sig. Trots de problem Räikkönen haft med Lotus, så är det här definitivt inte en bra avslutning på Räikkönens tid hos dem.

Innan avbrottet så låg Räikkönen trea totalt, dock utan möjlighet att nå första platsen. Bytet till Ferrari kommer förhoppningsvis att innebära att Räikkönen kan vara med där uppe i toppen och kämpa nästa år, i än högre grad än under 2013. Enligt Räikkönens manager så var operationen något som inte kunde skjutas upp längre. Att fortsätta åka med ont i ryggen skulle antagligen bara ha gjort saker och ting värre, och efter rehabiliteringen kan Räikkönen förhoppningsvis koncentrera sig på 2014 års säsong helt och fullt.